EINDELIJK -10 KG!

daisieskitchen.com, afval, afvallen, 10 kilo, dieet, vegan, veganisme, suiker, bijhouden, voeding, voedsel, gezond, gezondheid

Mijn afval-verhaal begon al in otober 2016. Ik wist wel dat ik na de bruiloft (oktober 2015) de touwtjes een beetje had laten vieren qua eten. “Genieten!” was het motto. Alleen zag ik zelf in de spiegel niet wat anderen wel zagen. Tsja, dat ik wat was aangekomen had ik wel verwacht. Maar toen ik na een jaar op de weegschaal ging staan schrok ik me kapot. Ik was 6 kilo aangekomen, terwijl ik al nét over het randje zat volgens BMI. Tijd voor verandering dacht ik. Alleen ging dat met héél veel vallen. En opstaan.

In mijn food journals van eind 2016 kun je lezen dat het heel goed ging. De eerste kilo’s vlogen er werkelijk af. Het eten had ik goed onder controle – mede dankzij apps -, ik probeerde thuis te sporten en ging top met minderen met suikers. Ik zat in een flow, tot de feestdagen aanbraken en de verleidingen te groot werden. Ik liet de teugels weer wat vieren, maar pakte de draad daarna weer aardig op. Qua eten althans, want sporten schoot er weer veel bij in.

Tot ik weer werkloos thuis kwam te zitten. Ik lette amper nog op. Gelukkig hadden we begin januari een hondje opgehaald en móest ik dus wel meerdere keren per dag naar buiten om te wandelen. Dat zorgde er wel voor dat ik redelijk op gewicht bleef. Er was inmiddels zo’n 7 kilo af. Ik zat net onder mijn gewicht van 2015 en daarmee nét op een gezond BMI. Daar was ik op dat moment tevreden mee, al bleef er in mijn achterhoofd nog wel de wens lichter te worden. Toen ik begin 20 was, was ik namelijk nóg eens 8 kilo lichter. Nu is dat niet mijn uiteindelijke doel, maar een beetje onder die 80 kilo zou fijn zijn (ik ben 1 meter 80 lang).

In september ging ik naar de osteopaat, eens kijken of zij mij kon helpen de (pijn)symptomen van mijn Hypermobiliteitssyndroom + Fibromyalgie onder controle te krijgen. Zij wees me direct op mijn zuivelinname. Ik was al een tijdje aan het inlezen over vegan eten en besloot per direct dat voedingspatroon te volgen. Groot misverstand is dat dat súper gezond is. Nee. Ik eet nog steeds chocola, hagelslag en chipjes. Maar bij de grote maaltijden vervang ik wél vlees voor extra groenten en noten. Dat bleek voor mijn gewicht ook positieve effecten te hebben.

Inmiddels ben ik langzaam maar zeker en terwijl ik dus nog gewoon af en toe lekker snoep (en bijna elke morgen ontbijt met 2 boterhammen met hagelslag!) alsnog wat kilo’s kwijt. Opgeteld ruim 10 kilo. En ja, daar heb ik dus 15 maanden over gedaan. Dat is zeker niet snel, maar ik denk wél dat ik dat op een gezonde en verantwoorde manier heb gedaan. Gezondere alternatieven eten. Meer groenten, minder pakjes en zakjes. Geen zuivel, vlees, boter en kaas meer (en ja, ik mis de kaas intens!). Nog wel genieten van chocola én havermelk latte’s. Dagelijks lekker wandelen met de hond. Als het weer mee zit de fiets pakken. Dit is ook geen dieet. Dit is een nieuwe manier van eten, een duurzame leeftstijl.

Ik word er blij van dat ik sommige kleding nu een maatje kleiner kan kopen. Want nee, qua kleding scheelt het bij mij écht niet zo veel. Mijn gewicht is altijd goed verdeeld geweest over mijn lichaam. Daarom kunnen de meesten er ook niet bij dat ik écht overgewicht had. En dat mensen het nu ook niet zien boeit me totaal niet. Ik voel me zelf gewoon lekkerder in mijn vel. In the end, is dat toch waar het om gaat?

Als je wilt afvallen, wil jij dat dan snel doen of ga je ook liever voor langdurig resultaat? Laat ook even weten of je het leuk vind om weer food journals te lezen! – Daisy 

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’ 

Advertenties

4 gedachtes over “EINDELIJK -10 KG!

  1. Een ommezwaai dat kun je het noemen na een strijd van 50 jaar vermageren en bijkomen en weer vermageren. Tot ik mij de vraag stelde of ik daarvoor op de wereld gekomen was om een leven lang bezig te zijn met mijn gewicht. Verleden jaar in februari ben ik er aan begonnen. Vermageren, alles opzoeken daaromtrent. Me verdiepen in diëtiek, calorieën, vetten, koolhydraten alles wat er te vinden was met als enig doel geen toevoegingen meer doen en gewoon gezond leven. Alles wegen en noteren. Resultaat: na ietsje meer dan een jaar weeg ik 25 kg minder. Zonder maar 1 keer honger te hebben gehad. Bewegen en water drinken zijn daar heel belangrijke aspecten in. En nu? So far. So good.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s