PASTINAAK & ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT

daisieskitchen,com, pastinaak, zoete aardappel, stamppot, stamp eens anders, rucola, vergeten groenten, winter, winterkost, sla, noten, raw, Hollandse pot, gezond, recept, keuken, koken, makkelijk, vega, vegan, vegetarisch

Pastinaak. Je zult misschien denken ‘Wat is dat?’. Het is namelijk een zogeten vergeten groente. Het is familie van de wortel, ziet eruit als een suikerbiet en smaakt heel kruidig en anijs-achtig. Hij is goed verkrijgbaar in de wintermaanden. Je kunt er vanalles mee, zoals een lekker stamppotje maken. Ik combineerde het met zoete aardappel, als zachte tegenhanger. En rucola om het wat spice te geven. Een ware smaaksensatie voor je mond!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
– 1 pastinaak
– 1 grote zoete aardappel (of 2 middenformaat)
– 100 gram rucola
– klontje (plantaardige) boter
– scheutje (plantaardige) melk
– handje gehakte rauwe noten
– peper naar smaak

Bereidingstijd: 30 minuten

daisieskitchen,com, pastinaak, zoete aardappel, stamppot, stamp eens anders, rucola, vergeten groenten, winter, winterkost, sla, noten, raw, Hollandse pot, gezond, recept, keuken, koken, makkelijk, vega, vegan, vegetarisch

Schil en was de zoete aardappel en snijd in stukjes. Kook deze zo’n 10 minuten in ruim water. Schil, snijd en was intussen de pastinaak. Voeg de stukje pastinaak toe aan de zoete aardappel en kook mee tot beide gaar zijn (zo’n 15 minuten).

Giet het water af en voeg een klontje boter toe. Sluit de deksel af en laat langzaam smelten. Voeg daarna een scheutje melk toe en begin met stampen. Voeg eventueel nog meer melk toe om het smeuiiger te maken. Ik vind het leuk om nog verschil te zien tussen de zoete aardappel en de pastinaak, dus stamp hem grof.

Roer daarna met een spatel of lepel langzaam de rucola door de stamppot. Voeg eventueel nog wat peper toe. Schep op het bord en top af met wat gehakte noten.

Eet smakelijk!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook Instagram Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s