FAVO VEGAN VLEESVERVANGERS

daisieskithen.com, vega vervangers, vegetarisch, veganistisch, geen vlees, zonder vlees, meatless, Vivera, Veggie Chef, Jumbo, Albert Heijn, Vegafit, vleesvervangers, avondeten, diner, gezond, healthy, foodie, foodblog

Deze maand eet ik officieel een half jaar veganistisch. Dat betekent dus dat ik naast geen vlees, ook geen zuivel, eieren of andere dierlijke producten eet. Voor niet-vegans klinkt dat vaak als een onmogelijke ‘taak’ in de oren. Want wat eet je dan wél?! Vandaag deel ik mijn favoriete vegan vleesvervangers die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Misschien ben jij je aan het verdiepen in vegetarisch/veganistisch eten of wil je eens een dagje géén vlees eten: dan ben je in deze blogpost aan het juiste adres! Het immers deze week: “Week zonder vlees”

Al doende leert men, want toen ik van flexitarier overging naar veganist ging ik eens goed de verpakkingen lezen en kwam ik er achter dat niet alle vegetarische opties ook veganistisch zijn. Het blijft dus altijd goed etiketten lezen als ik boodschappen doe. Al zijn sommige merken al verder gevorderd. Zo geeft Vivera met de kleur blauw op de verpakking aan dat het 100% plantaardig is. De gele versies zijn wel vegetarisch maar bevatten wel melk of ei (of beiden). Handig om te weten!

Over Vivera gesproken. Zij hebben best veel keuze en zijn in mijn omgeving verkrijgbaar bij Dirk. Mijn favorieten in hun assortiment zijn de shoarma, zigeuner schnitzel, pompoen/zoete aardappel (alleen hebben ze die vrijwel nooit, boooe!) burger visburger. Helaas zijn niet alle 100% plantaardig producten in mijn super te krijgen, want ik ben ook razend benieuwd naar de saté schnitzel, pulled veggie en spekcjes. Vooral die laatste, want die mis ik wel hoor!

daisieskithen.com, vega vervangers, vegetarisch, veganistisch, geen vlees, zonder vlees, meatless, Vivera, Veggie Chef, Jumbo, Albert Heijn, Vegafit, vleesvervangers, avondeten, diner, gezond, healthy, foodie, foodblog

Jumbo heeft sinds een tijdje ook een eigen merk met vega vervangers. Super fijn, want die zijn best betaalbaar én heel erg lekker! Wel opletten: sommige zijn vegan en sommige niet. Mijn favorieten zijn de linzenburger, falafel balletjes, notenburger, javaanse schijf (ZOOO GOED!) en pulled veggie. Laatst had ik wel van een merk bij Jumbo (geen idee meer welke dat was) suuuuper lekkere pompoenballetjes. En nu kan ik die natuurlijk niet meer vinden. Bummer!

Ook Albert Heijn heeft tegenwoordig eigen merk vega vervangers, maar daar heb ik nog niet echt iets in gevonden wat me aantrekkelijk lijkt. Wel verkopen ze VegaFit, ook een nieuw merk. Hier heb ik al meerdere keren de Vissticks van geproeft (goed te doen) en kipschnitzel. Best lekker moet ik zeggen.

Bij Lidl zijn alle vleesvervangers – op de falafel na – niet vegan. En die is best te eten, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar die van Jumbo. Tijdens de decemberperiode hadden ze super lekkere mini (vegan!) burgertjes, alleen die waren helaas maar tijdelijk. Die mogen wat mij betreft wel vast in het assortiment! Bij Aldi kom ik eerlijk gezegd nooit, dus durf niet te zeggen wat hier het assortiment is. Andere supermarkten hebben we in het altijd gezellige Goes niet en online eten bestellen doe ik niet aan.

Als ik mijn top 3 moet noemen zijn dat stiekem toch wel allemaal Jumbo Veggie Chef producten:
– notenburger
– linzenburger
– pulled veggie

Nu ben ik razend benieuwd wat jouw favoriete vleesvervangers zijn en bij welke supermarkt je die shopt!

Volg Daisies Kitchen ook op Facebook – Instagram – Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s